HĂ€ng med mig in i duschen!

[wdi_feed id=”2″] Det finns olika sĂ€tt att fĂ„ följa med mig in i duschen, om man inte heter Jimi Oduncu alltsĂ„ som har ensamrĂ€tt pĂ„ mig 😀 

Det finns otroligt mÄnga olika tips och rÄd om hur man ska tvÀtta sitt hÄr, hÀr kommer svar pÄ de vanligaste frÄgorna! 
SÄ va en produkt som fÄr följa med in i duschen 

Hur ofta ska man tvÀtta sitt hÄr?
Jag brukar rekommendera var tredje dag, ca 2 gÄnger i veckan. Just för att varje gÄng du tvÀttar Àr det en oftast slitsam process efterÄt, du kanske fönar hÄret och sedan Àven anvÀnder vÀrmetÀnger, det Àr en pÄfrestning för hÄret.
Varför blir mitt hÄr fett sÄ fort?
För att du tvÀttar hÄret för ofta, varje gÄng du tvÀttar hÄret sÀtter talgproduktionen igÄng och producerar fett som ska skydda dun hÄrbotten. Har du en vana att tvÀtta hÄret varje dag, producerar hÄrbotten fetter dÀrefter. VÀnjer man sig vid att tvÀtta mer sÀllan minskar talgproduktionen och det kommer inte bli fett lika fort.
Hur ofta ska man anvÀnda inpackning?
Beroende pÄ hur skadat ditt hÄr Àr, varannan eller var tredje tvÀtt. VÀlj en inpackning som Àr anpassad din hÄrtyp för bÀsta resultat, handukstorka hÄret för att pressa ur allt vatten som hÄrstrÄt fylls med sÄ proteinerna kan fÄ plats i hÄret.
Varför mÄste man ha balsam?
Shampoo öppnar hÄrstrÄt, och balsam stÀnger det. Om man inte anvÀnder balsam stÄr fjÀllskikten upp och det Àr mer mottagligt för att slitas.
Vad Àr det för skillnad pÄ frisörshampoo och shampoo frÄn tex Ica eller rusta?
Shampoo frÄn en billigare konsument Àr ocksÄ billigare tillverkad, 90% i flaskan Àr vatten och resterande Àr billiga tensider, silikoner och dylikt. SjÀlvklart finns det bra schampo pÄ ica men det jag menar Àr att professionella produkter Àr sÄ mycket bÀttre.  Det finns tester som bevisar att det Àr samma typ av tensider (det som tvÀttar rent och löddrar) i vissa shampoo som köps som i bilshampoo. DÄ kan man rÀkna ut sjÀlv hur bra det Àr för hÄret, och Àven för hÀlsan.
SÄ jag rekommenderar verkligen att ha ett bra shampoo och balsam, gör man fÀrgbehandlingar och klippningar för flera tusen kr, sÄ tycker jag att absolut att man ska investera i bra hÄrprodukter.
Hoppas detta kunde hjÀlpa er, ha en fin dag!
Kram B

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *