Pride kärlek eller hat🏳️‍🌈

Pride week🏳️‍🌈

Denna veckan firar Stockholm Pride och det är nåt jag verkligen står upp för och älskar men samtidigt tycker jag att det är konstigt att fira nånting som enligt mig borde vara nåt så naturligt 2017.

Minns när jag var väldigt ung och mådde fruktansvärt dåligt pga att jag kände både skam och hat gentemot min läggning.

För ungefär 20-30 år sen var det inte lika accepterande att vara varken gay(homosexuell) bi trans eller queer HBTQ= vad jag fick höra som barn var at var konstigt, äckligt, eller en dödlig sjukdom….

Det gjorde ju inte saken bättre att jag var från en mindre stad "SÖDERTÄLJE" och dessutom ha utländsk påbrå , Syrian/assyrier kristen ortodox.

Missförstå mig inte! jag älskar mitt folkslag (iallafall den goda delen) och stolt över min ursprung som är en av världens äldsta kultur och språk. Vi härstammar från gamla Babylonien och talat gamla Jesus språket.

Det jag inte starkt ogillar med vissa kulturer är att föräldrar eller allmänt icke pålästa människor talar om för sina eller andras barn att detta är något som är det mest onaturligt och största synden i Bibeln, vilket leder till att gay brinner i helvetet.

Det är nåt jag spyr över😡 Vilken frisk människa har rätten till att vilseleda stackars unga osäkra barn med att skrämma dom med dödsdom. Det är väl mer sinnesjukt att säga nåt sånt än att förmedla att alla får vara sig själva och bestämma sitt egna liv💚

I många fall leder detta till självmord eller att personen i fråga hamnar så snett i samhället pga förtryck och osäkerhet.

Självklart stämmer inte detta på alla eftersom flesta hbtq får leva ett fritt liv i Sverige och andra moderna länder.

Men jag utgår nu från mig själv och kan då berätta att i början mådde jag fruktansvärt dåligt och började leva ett destruktivt och inte så hälsosamt liv mellan 17-23 års åldern .

Redan som 14 åring skar jag mig själv i armarna flera gånger, jag antar i rop på hjälp men förstod inte varför, jag ville ta död på den homosexuella inom mig. Detta är faktist inget jag nånsin sagt innan till nån men delar nu med mig eftersom jag anser att det är allas rättighet att support den lilla osäkra han hon eller hen inom framtidens barn ❤️🙏🏻💙

Det var enklare att inte känna efter 100% eftersom jag inte vågade konfrontera alla påhopp och glåpord jag hörde folk ropade på stan. Det gjorde ont i själen.

Jag är stolt över mig själv och min familj samt närmaste vänner ändå stöttade mig tidigt i min resa.

Det är nåt jag är tacksam över att min familj supportade mig i motgång och framgång . Särskilt min syster och mamma som har backat upp mig i alla väder, speciellt senaste 20 åren när det handlat om min läggning eller hur kan hans mamma tillåta att hennes son är homosexuell? Senaste är hur kan du låta din son gifta sig med en annan man?

Mammas svar är enkelt tillbaka,

det är ren kärlek mellan min son och hans man , önskar fler var lika genuint fina personer som min son. Han är en av dom ärligaste och snällaste som existerar på denna Jord❤️

Ingen har rätt att döma någon annan. Only God can judge🙏🏻

💙thats my mother Emelin❤️

Vad jag vill förmedla med mitt långa inlägg är att jag önskar flera läser detta och tänker efter en stund. Innan man dömmer. Även ni som inte accepterar gay. Det är ok men låt oss leva vårt liv. Jag respekterar era åsikter om vad ni känner om detta men då ska ni ömsesidigt respektera tillbaka och låta andra leva sina egna liv utan att döma. Varken jag eller andra dömer er, eran religon eller livstil.

Låt alla leva sitt egna liv så ska ni se att även ni kommer att må bättre.

Vi är alla lika mycket värda. Oavsett kön, kultur, ursprung, religion, sexualitet eller politiskt intresse. #Equality #lovewins #oneworld

Sprid kärlek och visa mer medmänsklighet

Love Bobby Oduncu

9 tankar om “Pride kärlek eller hat🏳️‍🌈

 1. Carro says:

  Jag beundrar verkligen sig Bobby är känner en stolthet (även fast vi inte känner varandra). Jag är från Södertälje, uppvuxen i Hovsjö och alla mina vänner var syrianer/sssyrier. Jag vet hur svårt det måste ha varit för dig och jag tror att du är en stor förebild för andra syrianer/assyrier som kanske inte vågar visa vem de är men kanske ändå vågar tack vare dig. Fortsätt att vara öppen och sprid din kärlek.

 2. Maria says:

  alltså varför förvränga! du kan vara homo,men blanda inte religion i saken, jag tar illa upp att du tror att du är kristen ortodox,! för det kan du inte vara och du är inte accepterad av gud hur mycket du än tror det!
  och ifall du läser den heliga bibeln vet du att du inte hamnar på ett fint ställe när du dör SORRY

  • Anonym says:

   Men usch vilken människa !! Vem fan tror du att du är som har rätten Att säga vart Bobby ska hamna eller inte hamna när han dör?, OM du är kristen å läser Bibeln själv så vet du mkt väl att man inte dömer andra.!!

 3. Joyce says:

  Jag är så stolt över dig Bobby! Jag är själv syrian och har brutit mot alla våra normer och värderingar, för att jag ville bli accepterad för den jag är… precis som jag är!
  Så med det sagt, alla dessa dumma kommentarer från okunniga personer är bara ignorera. Det är faktiskt synd om de att de inte förstår bättre.
  Kärlek och respekt till dig!
  Kram!

 4. William says:

  Hej Bobby, det är motsägelsefullt av dig att säga att man inte ska döma när du själv dömer i ditt inlägg. Det stämmer att Gud faller den slutliga domen över oss, så vi har fått Bibeln som vår vägledningen för att slippa domen. För att ge ett exempel. Vi har den svenska lagen som säger att om du dödar så hamnar du i fängelse. Om du väljer att ändå utföra ett mord och blunda för lagen så innebär det inte att en rättvis domare kommer undgå från att döma dig till fängelse. Samma sak gäller med Gud. Han är en rättvis domare och kommer döma oss skyldiga för de synder vi utfört. Jesus är vår ända räddning, och om du älskar Honom som tagit din dom på Golgata kors så håller du dig till Hans ord.

  • Ann says:

   Men herregud, respekterar om du tror på Gud och Bibeln men det är väldigt väldigt många som inte gör det glöm inte det. Vad som händer efter döden är det faktiskt ingen av oss som vet, rent vetenskaplig fakta. Däremot får var och en tro på vad man vill. Att få älska vem man vill kan aldrig vara fel!

 5. Jumjum says:

  Fint skrivet, Bobby! Kärlek är det enda riktiga och viktiga. Alla ska få vara sig själva. Du är en fin förebild. Fortsätt bara så.

 6. Ina says:

  Du skriver fint om ömsesidig respekt!! Det är sorgligt nog inte en självklarhet idag. Det är ok som du skriver att alla får tycka olika så länge man visar respekt mot alla !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *