Så fönar du Hollywood svallet


Här ser ni mina föntips som expressen skrev om för ett tag sen.
Frisören Bobby Oduncu:Så fönar du fram fint Hollywood svall.
Använd hårfönen på rätt sätt och få det perfekta ­Hollywoodsvallet!
Kändisfrisören Bobby Oduncu har fixat volymen åt många stjärnor.
Här är hans bästa tips!
TIPS!
Om du inte lyckas­ få till ­topparna ­eller om det ­släpper ­formar du i stället­ ­topparna med en ­locktång eller plattång.
1. Tvätta
Börja med att tvätta håret rent. Då blir det lättare att forma håret till den struktur du önskar. Använd ett bra schampo som både rengör och återfuktar håret. Använd sedan ett bra balsam som tillför en massa fukt och proteiner till håret.
2. Torka med handduk
Handdukstorka håret noga. Det ska inte droppa vatten om det, men det ska inte bli helt torrt. Håret är lättare att forma om det fortfarande är fuktigt.
3. Arbeta in mousse
Använd en ­volymprodukt, exempelvis en ­volymspray, i hela håret.
4. Föna rötterna
Vänd huvudet upp och ner och blås med hårfönen på rötterna så att de torkar. Detta leder till att du får mer volym i botten av håret. Torka inte håret helt, utan försök att få det ungefär 80 procent torrt. Att resten fort­farande är lite fuktigt är avgörande för att få fram en fin form och hållbarhet.
5. Dela upp håret
Dela nu in håret i olika ­sektioner för att göra det enklare att föna. Använd dig av hårklämmor. Sätt upp allt hår i klämman utom en sektion på 2-5 centimeter i nacken till att börja med. Kamma rent den sektionen och börja föna.
6. Blås med borste
Använd en rund borste och en fön med munstycke. Borsta igenom den aktuella sektionen, rulla håret kring borsten och blås. Håll borsten under håret och blåsa med fönen uppifrån. Lyft håret uppåt när du fönar så får du volym i hårbotten.
7. Fixera formen
När sektionen du jobbar med nästan känns helt torr gäller det att fortsätta rulla borsten, ända in till hårbotten, medan du blåser på håret. När du har blåst med varmluft slår du på kall luft för att fixera formen. Då ­håller det längre.
8. Upprepa steg 6-7
Fortsätt nu att föna håret på samma sätt som i steg 6 och 7. Gå igenom hela håret, sektion för sektion.
9. Fördela
Vänd huvudet upp och ner igen när du har fönat igenom hela håret. Dra fingrarna genom håret så att allt fördelar sig på ett bra sätt.
10. Fixera
Fördela håret som du vill att det ska ligga och spreja det sedan med en bra hårsprej. Kom ihåg att låta lockarna svalna ordentligt, om du drar i dem när de fortfarande är varma försvinner volymen efter bara några minuter.