Varför reagerar folk så starkt på att Carola gett sin 3åriga dotter extenssions

 
Igår ringde Aftonbladet upp mig och ville att jag skulle uttala mig om Carolas dotters löshår…. Jag visste först inte om det och när jag fick höra om att hon gav sin 3 åriga adoptiv dotter extenssions så tyckte jag självklart inte att det är nåt fel utan tvärtom det är upp till vilken förälder som helst att bestämma sånt speciellt när det kommer till afro hår för vissa barns hår blir inte speciellt långt och oftast växer det mest på höjden och kan likna en mega mikrofon, haha skämt och sido men det förekommer så mycket mobbning mot vissa barn i skolor som har kort afro hår eller hår som är begränsad när det gäller olika frisyrer  och inte ser ut som resten av klassen så jag förstår att vissa föräldrar ger sina barn lite hårfix speciellt då barnen kanske inte tycker att det är kul att bli retade för afro krull eller nåt liknande men sen gör nog dom flesta som bor i USA håret på sina barn rent av en trend och nåt som flesta afro amerikaner gjort i alla år så det är vardags för dom men i Sverige blir det en sån grej av det.
Jag tycker  Zoe var så fin i håret samt super söt liten tjej:-)) Grattis till Carola
Som sagt så tycker jag bara att det är så mycket skitsnack av  vissa som tror dom vet bäst när det gäller andras barn, som ska tycka och tänka till om sånt som dom inte har att göra med ibland- Well well thats my åsikt kram BOBBY ODUNCU
____________________________________________________________________________________________________
Detta skrev Aftobladet

Carola gav sin treåriga dotter en hårförlängning – nu får hon skarp kritik

Carola Häggkvist har låtit förlänga håret på sin dotter Zoe.
Nu är sångerskan måltavla för starka anklagelser.
– Det är ett övergrepp mot ett nyadopterat barn, säger psykologen Eva Rusz.
Det var i fredags som Carola Häggkvist, 45, uppdaterade sin blogg med ett inlägg som orsakade ett ramaskri.
Inlägget beskrev hur sångerskan besökte en frisörsalong i Sydafrika för att ge treåriga dottern Zoe en hårförlängning.
Efter en diskussion med frisören bestämde Carola sig för små korkskruvar, som under några timmar flätades in i barnets hårbotten.
– Först visste vi inte om vi skulle köra inbakade flätor men det blev lite väl mycket Brooke Shields i mina ögon på min lilla treåring snart fyllda, skriver Carola.

Var så arg”
Psykologen Eva Rusz, 55, reagerar kraftfullt.
– Jag kan inte minnas när jag var så arg senast. Det kan inte vara vettigt att en mamma till en treårig nyss adopterad dotter ska modellera om dottern, säger hon.
Enligt henne är det viktigt att dottern kan knyta an känslomässigt till sin mamma den första tiden.
– Det här kan leda till att barnet kommer att känna att det är ett objekt som inte duger som barnet är. Jag tycker att det är ett övergrepp mot ett nyadopterat barn, säger Eva Rusz.
Blogginlägget har fått 70 kommentarer. Läsarna är tydligt uppdelade i två läger – för och emot barnets hårförlängning.
Signaturen Jenny stöttar Carola efter en uppsjö av kritiska kommentarer till inlägget.
– Det är ju tradition där att fixa håret även på små barn. Och i till exempel USA hade ingen ens lyft på ögonbrynet om man ordnade det där på sitt afro-amerikanska barn.
Kändisfrisören Bobby Oduncu, 36, tycker inte att Carola har gjort något fel.
– Det är en kulturell skillnad med hårförlängning. Afrikaner är födda med ett hår som inte blir långt. Det ligger i deras kultur med löshårstrenden. Jag kan förstå att föräldrar vill ge barnet längre hår, säger han.
På bloggen utvecklar Carola beslutet om hårförlängning till Zoe.
– Jag kan lätt ta bort skruvarna om hon vill och även klippa ner dem. Hon verkar stortrivas i alla fall och det är huvudsaken, skriver hon.

2 tankar om “Varför reagerar folk så starkt på att Carola gett sin 3åriga dotter extenssions

  1. Adam Eva says:

    Tja, du har en bra och intressant blogg! Men. snälla. börja. använda. punkter! Texten blir jobbig att läsa annars. Det är som att höra på när någon snackar utan att andas emellan åt.
    Men som sagt annars är du bra. Och snygg.

  2. Madeleine says:

    Helledud.. Inte har den psykologen barn med afrikansk haar. Haer gaar allt. Kort,laangt,flaetad, extra haar,paruk.. Barn aer modebevisste fraan 2 nu. Inte att dom alltid faar bestaemma, men…Er ju som att saega att man inte faar ha haestsvans paa ett adoptivbarn som alltid har haft haaret utslaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *